Als je alle boekenplanken achter elkaar zet, dan kom je van Den Haag naar Arnhem, een slordige 110.000 strekkende meter. De KB heeft ongeveer drie en een half miljoen boeken, exclusief tijdschriften en kranten. Per jaar worden er zo’n 72 duizend publicaties beschreven, zodat deze ook vindbaar zijn in de catalogus.

Andere dingen die leuk zijn om te weten is dat de KB al sinds 1992 een overzicht van vrijwel alle belangrijke Nederlandse websites bijhoudt en dat het lastiger is om digitale publicaties toegankelijk te houden, denk aan oude floppy’s en cd’s, dan publicaties op papier of eeuwenoud perkament.

Er is enorm veel te vertellen over de KB, over wat zij doet, met wie en waar en hoe. De viering van het 225-jarig bestaan was aanleiding tot het maken van een 20 meter lange informatieve wand. Meer nog dan dat het verhaal van de KB daar wordt verteld, wordt het daar getoond, en bij het samenstellen gingen inhoud en vorm gelijk op. Het ontwerp is het uiteindelijke resultaat van heel inspirerende samenwerking met het KB-redactieteam.